Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Άντε και ζωή σε λόγου μας..

Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανείς που από χτες να μην έπεσε πάνω έστω και σε ένα αφιέρωμα - επικήδειο για τον θάνατο του Δ.Μητροπάνου, να μην έβαλε να ακούσει έστω ένα κομμάτι του στο you tube, να μην έγραψε έστω μια αποχαιρετιστήρια μπαρούφα στο twitter ή να μην το 'παιξε λυπημένος και συμπάσχων σε όσους φανατικούς θαυμαστές του ήταν απαρηγόρητοι... Εκτός από μένα. Τόσο κινικά και τόσο απλά, δηλώνω ότι ποτέ δε μου άρεσε, ποτέ δε με εξέφρασε και ποτέ δε τον συμπάθησα. Κινδυνεύω να με κράξουνε πολλοί, αλλά προτιμώ να το πω παρά να το παίξω "αιώνια θαυμάστρια που ποτέ δε της δόθηκε η ευκαιρία να το εκφράσει". Και θα ήμουν πολύ ικανοποιημένη αν το ίδιο έπρατταν και όσοι δεν είχαν ιδέα για τη δισκογραφία του και τη μεγάλη πορεία του καλλιτέχνη Μητροπάνου.

  Η αλήθεια είναι πως έχω διαβάσει πολλές συνεντεύξεις του και τον έχω δει και σε συναυλία πέρσι με τον Κότσιρα και τον Μπάση, οπότε θεωρώ ότι η αντιπάθειά μου είναι τεκμηριωμένη... Θεωρώ εμετικό όλο αυτό το κύμα λύπης και συγκίνησης  που σηκώνεται όποτε πεθαίνει κάποιος "μεγάλος". Ούτε που θέλω να σκέφτομαι τι θα συμβεί όταν έρθει η ώρα της Μαρινέλλας, του Πάριου, του Βοσκόπουλου ή κανενός άλλου τιτανομέγιστου που μου διαφεύγει. Δηλαδή τι το κακό έχει το να δηλώσετε πως ουδέποτε ακούγατε τα cd του Μητροπάνου ή του Παπαζογλου, που πέθανε κ αυτός πριν ένα χρόνο και 1 βδομάδα μετά τον ξέχασαν οι πάντες... ? Κι ας έκλαιγαν όλοι με λυγμούς στο άκουσμα του θανάτου του.      Και με τον Ξυδούς τα ίδια δεν είχαν γίνει? Τι μαζοποίηση κι αυτή πια...τι ανάγκη ένταξης στο κοινό αίσθημα... Ο άλλος λέει.. "είμαι μεγάλος θαυμαστής του και λυπάμαι που δεν τον είδα ποτέ από κοντά"...δεν ήθελες μάγκα μου να τον δεις... Τόσα χρόνια έχει οργώσει όλη την Ελλάδα κ εσύ τον πωπό σου δε τον κούνησες να πας να τον παρακολουθήσεις... Τι μου σπαράζεις τώρα? Από τα cd δε τον άκουγες τόσα χρόνια? Ε,άκου τον και τώρα.

  Τέλος πάντων, σέβομαι τον καλλιτέχνη και την όποια πορεία είχε και που δε θα αμφισβητούσα ποτέ. Ένα "ζωή σε λόγου σας" στην οικογένεια μόνο να πω, γιατί αυτοί είναι που θα ζούνε με τον πόνο του χαμού του κάθε μέρα, όταν ο κάθε φανατικός θαυμαστής του θα χτυπιέται στα clubs και στα μπουζούκια κάτω από τα μικρόφωνα του Κιάμου και του Οικονομόπουλου.. 

Και μην ακούσω κανένα να λέει "τι κρίμα δε πρόλαβα να ακούσω τη Μαρινέλλα κ τον Πάριο".. σας το λέω...προλαβαίνετε δε προλαβαίνετε..